Za zaposlene

Etički odbor

VREDNA DONACIJA VLADE JAPANA ZA KBC ZVEZDARA-klikni za celu vest

VREDNA DONACIJA VLADE JAPANA ZA KBC ZVEZDARA-klikni za celu vest

25. 04. 2024.

Beograd, 24.04.2024- Kliničko-bolnički centar „Zvezdara“ dobio je od Vlade Japana rendgen aparat, tri ambulantna vozila – od kojih je jedno specijalno ambulantno vozilo sa dodatnom oremom. Na konferenciji za štampu povodom ove donacije čija vrednost je oko 400.000 eura bili ministaka zdravlja RS Prof.dr Danica Grujičić, g.Jasuši Hosaka, parlamentarni zamenik ministra spoljnih poslova Japana i ambasador ove zemlje u Srbiji Nj.E. g. Akira Imamura i vd direktor KBC Zvezdara prof.dr Petar Svorcan. Do sada je na doniranom RTG aparatu snimljeno 4.000 ljudi, a sanitetskim kolima prevezeno čak 8.000 pacijenata.

Tom prilikom je g-din Hosaka istakao da Japan nastavlja da pomaže zdravstveni sistem  u Republici Srbiji. Želim da se zahvalim medicinskom osoblju koje se hrabro borilo tokom prethodne krize. Očekujem da će donacija doprineti produbljivanju saradnje

Dok se  ministarka zdravlja prof.dr Danica Grujičić zahvalila i istakla da je Japan puno pomogao posebno u trenucima kada je puno toga nedostajalo. Oni su našli način da pomognu ne samo zdravstvenim nego i socijalnim  ustanovama u Republici Srbiji. Iskreno i veliko hvala i vladi Japana na svim projektima i posebno ambasadoru Japana koji je vrlo predan pomaganju Srbiji”

Petar Svorcan, v. d direktora KBC „Zvezdara“ naveo je da je donacija značajna jer se poboljšava transport pacijenata i unutar bolnice i ka drugim kliničko-bolničkim centrima. Rendgen aparat je jedan od najsavremenijih i nema potrebe više da pacijenti dolaze u centralnu zgradu već mogu snimanja da obave u zgradi u Preševskoj ulici – rekao je on, zahvalivši se japanskom narodu.