За запослене

Етички одбор

ВРЕДНА ДОНАЦИЈА ВЛАДЕ ЈАПАНА ЗА КБЦ ЗВЕЗДАРА-кликни за целу вест

ВРЕДНА ДОНАЦИЈА ВЛАДЕ ЈАПАНА ЗА КБЦ ЗВЕЗДАРА-кликни за целу вест

25. 04. 2024.

Београд, 24.04.2024- Клиничко-болнички центар „Звездара“ добио је од Владе Јапана рендген апарат, три амбулантна возила – од којих је једно специјално амбулантно возило са додатном оремом. На конференцији за штампу поводом ове донације чија вредност је око 400.000 еура били министака здравља РС Проф.др Даница Грујичић, г.Јасуши Хосака, парламентарни заменик министра спољних послова Јапана и амбасадор ове земље у Србији Њ.Е. г. Акира Имамура и вд директор КБЦ Звездара проф.др Петар Сворцан. До сада је на донираном РТГ апарату снимљено 4.000 људи, а санитетским колима превезено чак 8.000 пацијената.

Том приликом је г-дин Хосака истакао да Јапан наставља да помаже здравствени систем  у Републици Србији. Желим да се захвалим медицинском особљу које се храбро борило током претходне кризе. Очекујем да ће донација допринети продубљивању сарадње

Док се  министарка здравља проф.др Даница Грујичић захвалила и истакла да је Јапан пуно помогао посебно у тренуцима када је пуно тога недостајало. Они су нашли начин да помогну не само здравственим него и социјалним  установама у Републици Србији. Искрено и велико хвала и влади Јапана на свим пројектима и посебно амбасадору Јапана који је врло предан помагању Србији”

Петар Сворцан, в. д директора КБЦ „Звездара“ навео је да је донација значајна јер се побољшава транспорт пацијената и унутар болнице и ка другим клиничко-болничким центрима. Рендген апарат је један од најсавременијих и нема потребе више да пацијенти долазе у централну зграду већ могу снимања да обаве у згради у Прешевској улици – рекао је он, захваливши се јапанском народу.