Za zaposlene

Etički odbor

HUMANA SRCA DONIRALA KBC ZVEZDARA APARAT U VREDNOSTI OD 1.225.800 DINARA-klikni za celu vest

HUMANA SRCA DONIRALA KBC ZVEZDARA APARAT U VREDNOSTI OD 1.225.800 DINARA-klikni za celu vest

09. 02. 2024.

08.02.2024, Beograd. Izvršna direktorka Fondacije Humana Srca Nikolina Đujić i prof. dr v.d. Petar Svorcan v.d. direktora KBC Zvezdara, potpisali ugovor o donaciji medicinske opreme, odnosno nazalnog sipapa, uređaja za neinvazivnu ventilaciju novorođenčadi Odeljenju za neonatologiju KBC Zvezdara u vrednosti od 1.225.800,00 dinara.

Doktor Miljan Čpajak je objasnio veliku potrebu i primenu doniranog medicinskog aparata: “Sipap aparat se koristi kod prevremeno rođenih beba, kod kojih postoji otežano disanje i zbog toga im je potrebna primena dodatnog kiseonika. Primenom ovog aparata se omogućava da novorođena beba kojoj je potreban dodatni kiseonik oporavi za kraće vreme nego da dobija kiseonik bez sipap aparata, da se ranije pridruži mami i da ne mora da ide u druge bolnice na lečenje.“

„Prošle godine Fondacija je donirala značajan iznos GAK Narodni Front za otvaranje nove operacione sale, ove godine je započela rekonstruciju dva odeljenja Dečje klinike u Nišu, a sada i ova donacija za KBC Zvezdara je samo pokazatelj naše želje i predanosti da se poboljša zdravstveni sistem i zdravstvena nega najmlađih. Kada radite sa najsavremenijom opremom, u adekvatnim i prijatnim uslovima, usluga koju medicinski radnici pružaju se kvalitativno povećava, a time i zadovoljstvo pacijenata koji su u ovom našem lancu najvažniji.“, istakla je Đujić, obraćajući se prisutnima.

Prof. dr Petar Svorcan, v.d. direktora KBC Zvezdara, zahvalio se Fondaciji na vrednoj donaciji na aparatu koji će značajno olakšati zbrinjavanje beba nakon porođaja: „Fondacija  Humana srca je prepoznala značaj naše Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara, a posebno odeljenja neonatologije, koje je najvažnije u prvim danima nakon porođaja za sve naše najmlađe pacijente. U našoj bolnici se rodi godišnje oko 2000 beba, a nadamo se da će ovaj broj samo rasti u godinama koje dolaze.“

Fondacija je za kraj posete dobila zahvalnicu za donaciju i uverenje prisutnog medicinskog osoblja da će ova donacija značajno unaprediti uslugu prema najmlađim pacijentima na odeljenju neonatologije KBC Zvezdara.