Za zaposlene

Etički odbor

Prvi akreditovani seminar u organizaciji Službe za farmaceutsku zdravstvenu delatnost KBC

Prvi akreditovani seminar u organizaciji Službe za farmaceutsku zdravstvenu delatnost KBC "Zvezdara".-klikni za celu vest

23. 11. 2023.

Doc Dr Vesna Jovanović i Mr ph. Vesna Janković, specijalista farmaceutske tehnologije, primerima iz prakse na temu Gljivične infekcije oka, predstavile su izazove u terapiji i formulacije lokalnih preparata za terapiju gljivičnih infekcija oka.

Doc Dr Ljiljana Milić i Mr ph. Tatjana Savković, specijalista kliničke farmacije, podsetile su na značaj Tromboprofilakse u abdominalnoj hirurgiji i predstavile interne smernice, sa akcentom na važnost procene rizika od VTE i primenu terapije u adekvatnoj dozi i dužini trajanja.

Prof Dr Nebojša Despotović, Dr sci.med. Ivana Baralić, specijalista kliničke farmacije i Mr ph. Ivana Eraković, specijalista farmacije, ukazali su na značaj Farmakoterapije srčanih aritmija i važnu ulogu kliničkih farmaceuta u praćenju doziranja, klinički značajnih interakcija i neželjenih reakcija antiaritmika u terapiji pacijenata na Kliničkom odeljenju za gerijatriju “Prof Dr Petar Korolija”.

Pored medicinskog osoblja KBC Zvezdara, na seminaru su prisustvovali bolnički farmaceuti i farmaceutski tehničari UKC Srbije, VMA, KC Kragujevac, KBC Dr Dragiša Mišović, IORS, IKV Dedinje, GAK Narodni front, UDK Tiršova, ZC Aranđelovac, SB Sveti Sava, IMZ Palmotićeva i Zatvorska bolnica.