Za zaposlene

Etički odbor

80 GODINA KLINIKE ZA HIRURGIJU „NIKOLA SPASIĆ“ KBC ZVEZDARA-klikni za celu vest

80 GODINA KLINIKE ZA HIRURGIJU „NIKOLA SPASIĆ“ KBC ZVEZDARA-klikni za celu vest

01. 11. 2023.

Hirurška klinika „Nikola Spasić” KBC „Zvezdara” obeležila je osam decenija postojanja svečanošću koja je održana u Istorijskom muzeju Srbije.

Prisutnima se obratio prof. dr Petar Svorcan, vd direktor KBC „Zvezdara”. On je u obraćanju zvanicama istakao da se u ovoj ustanovi rade intervencije najsavremenijim metodama. Za ostvarivanja ciljeva koji se tiču unapređenja lečenja i drugih poduhvata u ovoj ustanovi zahvalio se na podršci Vladi Srbije, ministarstvu zdravlja i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje. KBC Zvezdara je nastavna baza 4 fakuleta, a prof. Svorcan je posebno istakao da je u planu i izgradnja nove zrade u Ulici Dimitrija Tucovića, čija će površina biti 20.000 kvadratnih metara. Idejni projekat je urađen, te bi se realizacijom ovog projekta KBC Zvezdara našla na jednoj lokaciji umesto na dosadašnje tri lokacije: ulice Preševska, Mije Kovačevića i Dimitrija Tucovića.


U svom obraćanju zvanicama prof.dr Danica Grujičić ministarka zdravlja Republike Srbije se osvrnula i na zadužbinara Nikolu Spasića i značaj starijih kolega hirurga koji su prenosili svoje znanje mlađima.

Rukovodilac Klinike za hirurgiju KBC Zvezdara prof.dr Aleksandar Karamarković je istakao značaj usavršavanja mladih lekara i osavremenjivanje opreme, i tom prilikom dodao: „Naša klinika je jedna od najprepoznatljivijih u zbrinjavanju pacijenata. Veliko je zadovljstvo videti one od kojih sam učio, kolege sa kojima sam studirao i „saborce” sa kojima svakodnevno radim, kao i naše naslednike u ovom poslu.“

Zvanicama su se obratili i prof.dr Aleksa Marković, dekan Stomatološkog fakulteta i prof. dr Vladan Đokić, rektor Beogradskog univerziteta. Njima su povodom obeležavanja ovog jubileja uručena priznanja, kao i drugim istaknutim ličnostima, predstavnicima institucija, zaposlenima i kolegama u penziji za postignute rezultate i podršku u radu Hirurške klinike „Nikola Spasić” KBC Zvezdara o kojoj je prikazan i kratak film sa svim velikanima hirurgije koji su stvarali i unapređivali Kliniku za hirurgiju.