Za zaposlene

Etički odbor

DONACIJA TURSKE AGENCIJE ZA SARADNjU I KOORDINACIJU ZA KBC „ZVEZDARA”-klikni za celu vest

DONACIJA TURSKE AGENCIJE ZA SARADNjU I KOORDINACIJU ZA KBC „ZVEZDARA”-klikni za celu vest

07. 03. 2024.

Vredna donacija Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) Klinici za hirurgiju “Nikola Spasić” KBC Zvezdara za opremanje jedne od hirurških sala.

04.03.2024, Beograd- Kliničko-bolnički centar „Zvezdara” dobio je novu hiruršku opremu koju je donirala Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA). Vrednost te opreme je oko 80.000 evra, a donacija obuhvata hirurški sto, hiruršku lampu, elektrohiruršku jedinicu i mobilni aspirator za hirurgiju. Ova oprema će, prema rečima Prof. dr Petra Svorcana, v.d. direktora KBC „Zvezdara”, poboljšati kvalitet rada, a pacijenti će imati mogućnost da se leče na najsavremenijim aparatima.

– Zahvaljujem predstavnicima TIKA-e na prepoznavanju naše klinike kao referentne za zbrinjavanje elektivnih i hitnih hirurških stanja. Sva oprema je visokog kvaliteta i medicinskom osoblju pruža mogućnost za kvalitetniji rad, dok će pacijentima omogućiti veći komfor prilikom same intervencije – kazao je Svorcan i istakao da ovo nije prva donacija TIKA-e koja je stigla u KBC „Zvezdara” jer su 2018. godine izdvojili 90.000 evra za različitu opremu. Donacije su, kako je ocenio Prof.dr Svorcan, dokaz prijateljstva između Srbije i Turske, koje je na najvišem mogućem nivou.

Prisutnim sa obratio i Muhamed Unal, direktor odseka TIKA-e za Balkan, istakavši da je KBC „Zvezdara” značajna jer, pored toga što pruža usluge pacijentima, daje mogućnost studentima da stiču znanja i veštine kroz praksu.