За запослене

Етички одбор

ХУМАНА СРЦА ДОНИРАЛА КБЦ ЗВЕЗДАРА АПАРАТ У ВРЕДНОСТИ ОД 1.225.800 ДИНАРА-кликни за целу вест

ХУМАНА СРЦА ДОНИРАЛА КБЦ ЗВЕЗДАРА АПАРАТ У ВРЕДНОСТИ ОД 1.225.800 ДИНАРА-кликни за целу вест

09. 02. 2024.

08.02.2024, Београд. Извршна директорка Фондације Хумана Срца Николина Ђујић и проф. др в.д. Петар Сворцан в.д. директора КБЦ Звездара, потписали уговор о донацији медицинске опреме, односно назалног сипапа, уређаја за неинвазивну вентилацију новорођенчади Одељењу за неонатологију КБЦ Звездара у вредности од 1.225.800,00 динара.

Доктор Миљан Чпајак је објаснио велику потребу и примену донираног медицинског апарата: “Сипап апарат се користи код превремено рођених беба, код којих постоји отежано дисање и због тога им је потребна примена додатног кисеоника. Применом овог апарата се омогућава да новорођена беба којој је потребан додатни кисеоник опорави за краће време него да добија кисеоник без сипап апарата, да се раније придружи мами и да не мора да иде у друге болнице на лечење.“

„Прошле године Фондација је донирала значајан износ ГАК Народни Фронт за отварање нове операционе сале, ове године је започела реконструцију два одељења Дечје клинике у Нишу, а сада и ова донација за КБЦ Звездара је само показатељ наше жеље и преданости да се побољша здравствени систем и здравствена нега најмлађих. Када радите са најсавременијом опремом, у адекватним и пријатним условима, услуга коју медицински радници пружају се квалитативно повећава, а тиме и задовољство пацијената који су у овом нашем ланцу најважнији.“, истакла је Ђујић, обраћајући се присутнима.

Проф. др Петар Сворцан, в.д. директора КБЦ Звездара, захвалио се Фондацији на вредној донацији на апарату који ће значајно олакшати збрињавање беба након порођаја: „Фондација  Хумана срца је препознала значај наше Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ Звездара, а посебно одељења неонатологије, које је најважније у првим данима након порођаја за све наше најмлађе пацијенте. У нашој болници се роди годишње око 2000 беба, а надамо се да ће овај број само расти у годинама које долазе.“

Фондација је за крај посете добила захвалницу за донацију и уверење присутног медицинског особља да ће ова донација значајно унапредити услугу према најмлађим пацијентима на одељењу неонатологије КБЦ Звездара.