За запослене

Етички одбор

Први акредитовани семинар у организацији Службе за фармацеутску здравствену делатност КБЦ "Звездара".-кликни за целу вест

Први акредитовани семинар у организацији Службе за фармацеутску здравствену делатност КБЦ "Звездара".-кликни за целу вест

23. 11. 2023.

Доц Др Весна Јовановић и Мр пх. Весна Јанковић, специјалиста фармацеутске технологије, примерима из праксе на тему Гљивичне инфекције ока, представиле су изазове у терапији и формулације локалних препарата за терапију гљивичних инфекција ока.

Доц Др Љиљана Милић и Мр пх. Татјана Савковић, специјалиста клиничке фармације, подсетиле су на значај Тромбопрофилаксе у абдоминалној хирургији и представиле интерне смернице, са акцентом на важност процене ризика од ВТЕ и примену терапије у адекватној дози и дужини трајања.

Проф Др Небојша Деспотовић, Др сци.мед. Ивана Баралић, специјалиста клиничке фармације и Мр пх. Ивана Ераковић, специјалиста фармације, указали су на значај Фармакотерапије срчаних аритмија и важну улогу клиничких фармацеута у праћењу дозирања, клинички значајних интеракција и нежељених реакција антиаритмика у терапији пацијената на Клиничком одељењу за геријатрију “Проф Др Петар Королија”.

Поред медицинског особља КБЦ Звездара, на семинару су присуствовали болнички фармацеути и фармацеутски техничари УКЦ Србије, ВМА, КЦ Крагујевац, КБЦ Др Драгиша Мишовић, ИОРС, ИКВ Дедиње, ГАК Народни фронт, УДК Тиршова, ЗЦ Аранђеловац, СБ Свети Сава, ИМЗ Палмотићева и Затворска болница.