За запослене

Етички одбор

ДОНАЦИЈА ТУРСКЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА САРАДЊУ И КООРДИНАЦИЈУ ЗА КБЦ „ЗВЕЗДАРА”-кликни за целу вест

ДОНАЦИЈА ТУРСКЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА САРАДЊУ И КООРДИНАЦИЈУ ЗА КБЦ „ЗВЕЗДАРА”-кликни за целу вест

07. 03. 2024.

Вредна донација Турске агенције за сарадњу и координацију (ТИКА) Клиници за хирургију “Никола Спасић” КБЦ Звездара за опремање једне од хируршких сала.

04.03.2024, Београд- Клиничко-болнички центар „Звездара” добио је нову хируршку опрему коју је донирала Турска агенција за сарадњу и координацију (ТИКА). Вредност те опреме је око 80.000 евра, а донација обухвата хируршки сто, хируршку лампу, електрохируршку јединицу и мобилни аспиратор за хирургију. Ова опрема ће, према речима Проф. др Петра Сворцана, в.д. директора КБЦ „Звездара”, побољшати квалитет рада, а пацијенти ће имати могућност да се лече на најсавременијим апаратима.

– Захваљујем представницима ТИКА-е на препознавању наше клинике као референтне за збрињавање елективних и хитних хируршких стања. Сва опрема је високог квалитета и медицинском особљу пружа могућност за квалитетнији рад, док ће пацијентима омогућити већи комфор приликом саме интервенције – казао је Сворцан и истакао да ово није прва донација ТИКА-е која је стигла у КБЦ „Звездара” јер су 2018. године издвојили 90.000 евра за различиту опрему. Донације су, како је оценио Проф.др Сворцан, доказ пријатељства између Србије и Турске, које је на највишем могућем нивоу.

Присутним са обратио и Мухамед Унал, директор одсека ТИКА-е за Балкан, истакавши да је КБЦ „Звездара” значајна јер, поред тога што пружа услуге пацијентима, даје могућност студентима да стичу знања и вештине кроз праксу.