Klinike

 

 

Evropska unija
Uvodjenje bolničkog informacionog sistema finansira Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

 

 

 

 

KBC Zvezdara je akreditovan od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije na maksimalnih sedam godina sa najvišom ocenom 97,85% usklađenosti sa akreditacijskim standardima u Republici Srbiji

DONACIJA BOLNICI ZA GINEKOLOGIJU I AKUŠERSTVO KBC ZVEZDARA

31. maj 2017.

24. maj 2017 - Zahvaljujući donaciji konsultantske kuće CESTRA, Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara  je dobila novi toalet čime su unapređeni uslovi za porodilje i trudnice u bolnici u kojoj se godišnje rodi 2500 beba. U  potpunosti je rekonstruisano kupatilo sa tri tuš kabine i četiri toaleta.

Ideja o donaciji je došla neposredno pre mog četvrtog porođaja u ovoj ustanovi. Znam koliko je taj period boravka nakon porođaja važan i specifičan za majke i želela sam da dam svoj doprinos unapređenju uslova za majke. Potrudili smo se da kupatilo bude savremeno opremljeno, ali i  prilagođeno potrebama porodilja jer pored nesporne stručnosti zaposlenih važno je da se ulaže u uslove boravka, kaže Jasna Stojiljković-Milić, zamenik direktora konsultantske kuće CESTRA.

Vd Direktor KBC Zvezdara prof. dr Petar Svorcan se zahvalio na donaciji i tom prilikom istakao koliko je značajna svaka donacija uložena u poboljšanje uslova u KBC Zvezdara jer olakšava boravak pacijentima, ali i osoblju jer pored svakodnevnih izazova struke važni su i uslovi u kojima zaposleni rade.

Nadam se da će ova akcija, kao dobar primer motivisati i druge društveno odgovorne kompanije da usmere više pažnje upravo ka poboljšanju uslova za naše trudnice i buduće mame. Ovo nije prvi put, a nadam se ni poslednji put, da se prepozna potreba da  pacijenti zaslužuju  pored stručne usluge i veći komfor. Ova donacija je pokazatelj da  se ceni  trud i zalaganje  osoblja i želja da opremimo našu bolnicu, u nadi da će svake godine sve veći broj beba doći na svet baš u našoj ustanovi.- istakla je dr Vesna Stojanović, načelnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara. 


Na Bolnici za ginekologiju je u poslednje dve godine renoviran kompletno prvi i drugi sprat uz zamenu unutrašnje stolarije, sanitarnih čvorova  i podova dok je u planu kompletna adaptacija trećeg sprata sa ciljem da se pacijentima, trudnicama i budućim mamama, zaista obezbede komforni uslovi tokom boravka na odeljenju.


 

 

Powered by CMS STUDIO