Klinike

 

 

Evropska unija
Uvodjenje bolničkog informacionog sistema finansira Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

 

 

 

 

KBC Zvezdara je akreditovan od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije na maksimalnih sedam godina sa najvišom ocenom 97,85% usklađenosti sa akreditacijskim standardima u Republici Srbiji

DONACIJA CARITAS SRBIJE KBC ZVEZDARA

24. novembar 2020.

U duhu solidarnosti i svoje misije, Caritas Srbije se uključio u pružanje podrške zdravstvenom sistemu Republike Srbije u borbi protiv pandemije virusa COVID-19. U prostorijama Caritasa Srbije, KBC-u Zvezdara je 23. novembra uručena donacija u medicinskoj opremi vrednoj preko 27.000 evra. Donacija uključuje pulsne oksimetre, merače pritiska i beskontaktne merače telesne temperature.

Sredstva za kupovinu opreme prikupljena su zahvaljujući organizacijama nemačkih katolika Misereor i Renovabis, kao i nemačkom Saveznom ministarstvu za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a realizacija je sprovedena u koordinacji nemačke kompanije BEGECA Beratung - Beschaffung - Logistik gGmbH, koja se bavi nabavkama za crkvene, humanitarne i socijalne institucije.

Ova donacija je deo šireg programa u okviru kojeg će u Srbiji biti donirane dodatne količine zaštitne opreme i higijenskih sredstava.

PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE ODLIKOVAO ZAPOSLENE U KBC ZVEZDARA

13. novembar 2020.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 11.11.2020 na Dana primirja u Prvom svetskom ratu, odlikovao je 64 zdravstvena radnika, pojedine zdravstvene ustanove, kao i druge pojedinci za izuzetne zasluge i doprinos sprovođenju aktivnosti na sprečavanju zarazne bolesti kovid 19.

 

Sa ponosom ističemo da je među odlikovanima I četiri medicinska radnika iz KBC Zvezdara:

Prof.dr Petar Svorcan, vd direktor KBC Zvezdara

dr Vesna Dopuđa-Pantić

dr Nataša Petrović Stanojević

Dušan Jovičić, anestetičar

 

Direktor KBC "Zvezdara" prof. dr Petar Svorcan istakao je da je ovo velika čast koju posvećuje svim zaposlenima u KBC Zvezdara. “Država je prepoznala naše napore i trud koji ulažemo kako bismo svakodnevno brinuli o našim građanima. Za moju porodicu i mene lično je velika čast. Tokom mog celokupnog rada, pre svega kao lekara, a zatim kao rukovodioca, suočavao sam se sa lepim i manje lepim situacijama - porodica je uvek bila uz mene, te je i ovo odlikovanje samo potvrda da su moja i njihova ulaganja, često i odricanja, bila vredna truda” - istakao je prof.dr Petar  Svorcan.

OBAVEŠTENJE: KBC ZVEZDARA JE COVID BOLNICA U POTPUNOSTI.

02. novembar 2020.

INFORMACIJE O STANJU PACIJENTA OBOLELIH OD COVID 19 KOJI SU HOSPITALIZOVANI U KBC ZVEZDARA, MOŽETE DOBITI SVAKOG DANA NA SLEDEĆIM TELEFONIMA U ZAVISNOSTI NA KOM ODELJENJU JE SMEŠTEN PACIJENT:

 

ZGRADA U PRESEVSKOJ BR. 31:

 

OD 12-14h NA BROJEVE  TELEFONA: 011 3810-683; 060 883 8306; 060 883-8191; 060 883-9389;

PORODICE PACIJENATA KOJI SU HOSPITALIZOVANI U KBC ZVEZDARA MOGU IM DONETI SREDSTVA ZA LIČNU HIGIJENU I ČISTE STVARI 11-12h SVAKOG DANA (adresa Preševska 31)

 

ZGRADA HIRURGIJE:

INFORMACIJE ZA PACIJENTE U ZGRADI HIRURGIJE:

OD 12-13H NA TELEFON 011 3810-386

 

INFORMACIJE ZA PACIJENTE U JEDINICI INTENZIVNE NEGE:

OD 12-13H NA TELEFON 0011 3810 420

 

ZGRADA U DIMITRIJA TUCOVIĆA BR.161 INFORMACIJE OD 13-14h

 1 SPRAT  Informacije gastroenterologije   011 3810 324

2 SPRAT Informacije endokrinologije  011 3810 316

 3 SPRAT Informacije za odeljenje pulmologije  060 883 9275

PRIZEMLJE Informacije za odeljenje kardiologije i koronarnu jedinicu  011 3810 361

 

PORODICE PACIJENATA KOJI SU HOSPITALIZOVANI U KBC ZVEZDARA MOGU IM DONETI SREDSTVA ZA LIČNU HIGIJENU I ČISTE STVARI 11-12h SVAKOG DANA (adresa Dimirtrija Tucovića 161)

OBAVEŠTENJE: KBC ZVEZDARA JE COVID BOLNICA U POTPUNOSTI.

30. oktobar 2020.

KBC ZVEZDARA JE COVID BOLNICA U POTPUNOSTI I PRIMAĆE SAMO PACIJENTE OBOLELE OD COVID-19.

Svi termini za ambulantne preglede koju su zakazani od 2.11 se odlažu do daljnjeg.

FK CRVENA ZVEZDA PODELILA SEZONSKE KARTE ZA ZAPOSLENE U KBC ZVEZDARA

15. oktobar 2020.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić posetio je KBC Zvezdara i dostavio sezonske ulaznice zaposlenima koji su se tokom trajanja akcije prijavili i izrazili želju da uživo prate mečeve Crvene zvezde sa stadiona “Rajko Mitić”. Petar Svorcan, v.d direktor KBC Zvezdara je pozdravio delegaciju FK Crvena Zvezda zahvalivši se na akciji i poželeo im uspeh u utakmicama koje predstoje u ovoj sezoni. Zaposleni KBC Zvezdara su dobili 240 sezonskih karata za utakmice koje će crveno-beli odigrati na domaćem terenu u narednom periodu.

"Većinu svog života proveo sam nedaleko od Kliničko-bolničkog centra Zvezdara. Vezan sam za ovu instituciju, s obzirom da mi se svo troje dece rodilo u porodilištu KBC Zvezdara.Ovim gestom smo pokazali ono po čemu je Crvena zvezda prepoznatljiva, a to je socijalno-odgovorno ponašanje. Posle značajne finansijske pomoći Kliničkom centru Niša i Beograda, i posebno što mi je drago Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, nastavili smo da pomažemo sve slojeve društva, naročito zvezdaše. Drago nam je da je medicinsko osoblje KBC Zvezdara prepoznalo našu nameru i želju da im zahvalimo na svemu što su prethodnih meseci uradili za naš narod, nesebičnim angažovanjem pomagali našem stanovništvu i svima nama - podelom sezonskih karata. Danas smo predali 240 sezonskih karata zaposlenima u KBC Zvezdara i nadam se da ćemo se viđati na Marakani i radovati se pobedama naše Crvene zvezde, te da će se ova pošast, u vidu korona virusa što pre završiti. Još jednom, hvala svim medicinskim radnicima Srbije, a danas posebno KBC Zvezdara", zaključio je generalni direktor Zvezdan Terzić.

Veliku zahvalnost zbog posete i poklona koje je klub pripremio za medicinare istakao je kardiolog Aleksandar Davidović. "Ovo je velika čast za sve zaposlene u KBC Zvezdara, a posebno za nas zvezdaše. Želeo bih da se u ime svih zvezdaša koji su zaposleni ovde zahvalim Fudbalskom klubu Crvena zvezda na lepoj inicijativi. Ponosan sam na podatak da je najveći broj zahteva za izdavanje sezonskih karata upravo odavde, iz gradske bolnice. Prethodni meseci borbe sa pandemijom bili su izuzetno stresni za zdravstvene radnike, ali smo pokazali da smo dorasli tom izazovu. Apelovao bih na građane da se pridržavaju protivepidemijskih mera i zaštite sebe i bližnje. Hvala voljenom klubu za divan gest prema zdravstvenim radnicima. Nadam se da ću uskoro moći da bodrim Zvezdu, zajedno sa suprugom i dvoje dece i da ćemo sa tribine biti u prilici da pomognemo klubu da izbori proleće u Ligi Evrope", rekao je Aleksandar Davidović.

Zahvalnost zbog ovakvog gesta Crvene zvezde nije krio ni anestetičar Miloš Vujičić.

"Hvala vam što ste došli. Mi, kao navijači Crvene zvezde smo mnogo puta pokazali podršku koju pružamo klubu i u dobrim i u teškim trenucima, a Zvezda je ovim gestom, kao i svim drugim gestovima u ovim vremenima borbe protiv korona virusa, pokazala da je najveći klub na svetu. Hvala vam što ste nam podelili sezonske ulaznice i nadam se da ćemo se uskoro videti na Marakani. Imam društvo s kojim idem na stadion i verujem da ćemo se ponovo okupiti svi zajedno i biti u prilici da pružimo podršku ekipi. Žao mi je što to već nije slučaj u derbiju, ali znaju igrači da treba da se bore kao lavovi", zaključio je Miloš Vujičić.

Powered by CMS STUDIO