Klinike

 

 

Evropska unija
Uvodjenje bolničkog informacionog sistema finansira Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

 

 

 

 

KBC Zvezdara je akreditovan od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije na maksimalnih sedam godina sa najvišom ocenom 97,85% usklađenosti sa akreditacijskim standardima u Republici Srbiji

OBAVEŠTENJE:

25. mart 2020.

Zbog novonastale situacije vezane za sprečavanje potencijalnog  širenja  korona virusa (COVID 19) I proglašenja vanrednog stanja  u Republici Srbiji ,obaveštavamo gradjane da  naša ustanova neće vršiti ambulantne preglede ni zbrinjavanja hitnih stanja.Napominjemo da se VMA uključuje u raspored dežurstava i za civilno stanovništvo.

Molimo sve sugradjane da prate uputstva nadleznih institucija I ponašaju se u skladu sa tim.

Budimo odgovorni prema sebi I drugima -ostanite kod kuće.

 

Za dodatne informacije : www.zdravlje.gov.rs  ,  www.batut.org.rs

OBAVEŠTENJE: ZABRANA POSETA

27. januar 2020.

Komisija za zastitu od bolnickih infekcija KBC Zvezdara je donela odluku da od 24.januara 2020 godine zabrani posete zbog sporadicnih pojava oboljenja slicnih gripu, a u cilju sprecavanja unosenja i sirenja gripa.

PAKETIĆI ZA DECU U BOLNICI ZA PEDIJATRIJU “DR OLGA POPOVIĆ – DEDIJER”

26. decembar 2019.

U okviru društveno odgovorne akcije “Volimo praznike jer volimo jedni druge” trgovinski lanac IDEA, koji posluje u okviru kompanije Mercator-S, i ove godine je obišao 50 institucija i podelio više od 5.000 paketića.

48 mališana koji su hospitalizovani u Bolnici za pedijatriju KBC Zvezdara su obradovani paketićima, ali i predstavom u kojoj su bili uključeni profesionalni glumci koji su mališane nasmejali do suza.

Poverenica Brankica Janković, pohvalivši akciju trgovinskog lanca Idea, koja traje već pet godina, istakla je da je potrebno pružiti svu podršku slabijima od nas, jer nemamo svi iste startne životne pozicije.

Glavna medicinska sestra Bolnice za pedijatariju “Dr Olga Popović - Dedijer”; Dragana Palalić navela je da mališani nisu očekivali Deda Mraza i istakla da im je priređeno veliko iznenađenje.

“Deci ovakve akcije znače mnogo. Svaki dan u bolnici zna da bude veoma traumatičan i za njih, a i za majke i uopšte roditelje, i kada im priredite ovakav čin, naravno da deca bar za trenutak zaborave zbog čega su ovde”, kazala je Palarić. Zahvalila je u ime uprave bolnice i svih zaposlenih, kao i pacijenata na toj, kako kaže, predivnoj akciji dodajući da očekuje i sledeće godine da se akcija Idee, koja je postala tradicionalna, ponovi.

Koordinator korporativnih komunikacija Mercator-S Marko Vlahović kazao je da je toj kompaniji drago što može da učestvuje u jednoj takvoj akciji i da obraduje mališane širom Srbije.

"Deca reaguju fantastično, a glavni utisak celog karavana je da paketići nisu glavna stvar, već druženje, predstava, Deda Mraz koji im dođe i taj trenutak da oni i ako nisu kod kuće, u toj atmosferi, dožive taj praznik i to porodično”, kazao je Vlahović.

Redovna godišnja poseta tima spoljašnjih ocenjivača Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije

24. decembar 2019.

U KBC "Zvezdara" danas je obavljena redovna godišnja poseta tima spoljašnjih ocenjivača Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije.Posle pregleda dokumentacije tim je obišao ustanovu.

BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI U KBC ZVEZDARA

19. decembar 2019.

Poštovani sugrađani,

U nedelju 22. decembra od 8-16h KBC “Zvezdara” će organizovati besplatne preventivne preglede,  ovog puta obavljaćemo:

  • Kardiološki pregled  (EKG,merenje krvnog pritiska )
  • Ultrazvuk abdomena
  • Tumor markeri (CEA-opšti)

Pregledi će se obavljati u zgradi Poliklinike KBC Zvezdara, adresa: Dimitrija Tucovića 161 (ulaz iz zgrade Klinike za hirurgiju)

Pregledi su besplatni i mogu ih obaviti i građani koji nemaju zdravstvenu knjižicu tj. nisu zdravstveno osigurani.

[kliknite za celu vest]

Powered by CMS STUDIO