Klinike

 

 

Evropska unija
Uvodjenje bolničkog informacionog sistema finansira Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

 

 

 

 

KBC Zvezdara je akreditovan od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije na maksimalnih sedam godina sa najvišom ocenom 97,85% usklađenosti sa akreditacijskim standardima u Republici Srbiji

DONACIJA PARKING SERVISA ZA BEOGRADSKA PORODILIŠTA

16. jul 2019.

12.07.2019- “Parking servis“ je završilo drugi ciklus akcije "Bebi parking mesto“ potpisivanjem ugovora i uručenjem medicinske opreme beogradskim porodilištima. Ove godine GAK "Narodni front“ dobila je pet kardiotokografa (CTG), Klinika za ginekologiju i akušerstvo KCS instrumente za histeroskopske intervencije i Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC "Zvezdara“ dobila je devet kontejnera za sterilizaciju hirurških instrumenata i tekstila.

Svečanosti u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije prisustvovali su pomoćnik direktora KCS prof. dr Jovica Milovanović, direktor JKP "Parking servis“ Beograd Andrija Čupković i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović. Andrija Čupković uručio je donaciju direktorima ovih ustanova.

- "Parking servis“ se trudi da uredi sistem parkiranja u našem gradu, iako ga mnogi doživljavaju kao nekoga ko paukom odnosi nepropisno parkirane automobile. Oni nam pomažu da otvorimo put koji je zatvoren. Od kada je na čelu ovog Preduzeća direktor Čupković, saradnja je više nego dobra, - izjavio je pomoćnik direktora KCS prof. dr Jovica Milovanović.

 

Direktor JKP "Parking servis“ Beograd Andrija Čupković izjavio je da je današnja donacija mala stvar koju radi Preduzeće u odnosu na ono koliko je ginekološkim klinika zaista potrebno.

- Ovo je naša omiljena akcija, uz naravno i akciju "Đačko parking mesto“. Sledeće nedelje obeležavamo "bebi“ parking mesta i kod KBC "Zemun“, tako da će od sledeće godine i ovo porodilište dobijati donaciju od "Parking servisa“. U narednim mesecima Grad Beograd će postaviti potapajuće stubiće ispred GAK "Narodni front“ i porodilišta u Višegradskoj, kako bi omogućio da se vozila hitne pomoći, sa majkama i bebama, što pre parkiraju i stignu do pomoći koja im je preko potrebna.

Takođe, postavićemo potapajuće stubiće i na parking mestima rezervisanim za roditelje, koji dolaze po svoje bebe, a parkiranje će biti besplatno za njih. Još jednom apelujem na vozače da parkiraju vozila baš na ovim posebno obeleženim parking mestima - "bebi“ i "đačkim“, jer prihod od parkiranja ide porodilištima, odnosno osnovnim školama, koje su u njihovoj blizini, - naglasio je Čupković.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović zahvalila se direktoru "Parking servisa“ na donaciji ovog preduzeća, koje prednjači u svojoj društvenoj odgovornosti u odnosu na druge, i rekla da se nada da će biti dobar primer ostalima. 

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS prof. dr Aleksandar Stefanović je rekao da beogradska porodilišta ni za čim ne zaostaju u odnosu na klinike u svetu i da tome doprinose i ovakve donacije, kao što je današnja donacija "Parking servisa“. On je naglasio da se u okviru te klinike, od 7.000 operacija godišnje, čak 2.500 intervencija obavi istim instrumentima kao ovi koji su danas donirani od strane "Parking servisa“.

Prof. dr Željko Miković, v.d. direktora GAK "Narodni front“, zahvalio je „Parking servisu“ na donaciji pet CTG aparata, uz pomoć kojih se porodilje 24 časa „prate“ do momenta porođaja, što je svetski standard, kao i da je ova klinika do pre 10-15 godina imala samo jedan ovaj aparat, koji se premeštao od trudnice do trudnice. 

V.d. direktora KBC "Zvezdara“ prof. dr Petar Svorcan rekao je da se u porodilištu "Zvezdara“ godišnje rađa oko 2.000 beba i da će današnja donacija "Parking servisa“ u vidu 9 kontejnera za sterilizaciju, upotpuniti i unaprediti rad u operacionim salama.

Novčana sredstva za kupovinu medicinske opreme se prikupljaju na godišnjem nivou od prihoda sakupljenog od plaćanja parkiranja sa posebno obeleženih parking mesta ispred porodilišta. U blizini svakog porodilišta obeleženo je po 6 "bebi“ parking mesta.

Powered by CMS STUDIO