За запослене

Етички одбор

Адреса: Прешевска 31, Београд

Радно време: 07-19h

Време посете: сваким даном 14 -15h, среда и недеља 14 -16h.

Телефони доступни пацијентима:

Стационар:  011/3810-653
Амбуланта: 011/3810-622
Одсек Дечија кућа: 011/2089-176 ,2089-177
Одсек за аудиовестибуларну патологију и фонијатрију: 011/3810-668

Е-маил адреса: orlkbcz@gmail.com 

Руководилац клинике:  Др Владимир Шарановић
Главна сестра клинике: Милена Стошић, вмс

 

Клиника за уво нос и грло КБЦ "Звездара", налази се у улици Прешевска 31, у Београду.

Наша основна здравствена делатност је дијагностика и лечење обољења из области оториноларингологије и максилофацијалне хирургије, обољења и поремећаја који захтевају мултидисциплинарни приступ и сарадњу са осталим клиникама центра и другим здравственим установама и хируршки захвати из области естетске хирургије ува и носа. У стручном тиму од 11 лекара и 10 здравствених сарадника је један професор универзитета, један доцент, четири примаријуса, шест доктора наука и три магистра наука. Клиника је опремљена свим савременим апаратима за дијагностику и лечење, располаже са 8 болесничких соба, једним двокреветним апартманом и собом за интензивну негу, са укупно 30 болесничких кревета.

Наставна и научна делатност

ОРЛ Клиника КБЦ Звездара је база Стоматолошког факултета и база Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију (бивши Дефектолошки факултет).
Наставници Клинике који учествују у изводјењу практичне и теоретске наставе за предмет Оториноларингологија за студенте Стоматолошког факултета:
1.  Проф. др Раде Косановић
2.  Доц. др Снежана Санковић Бабић
3.  Др Владан Милутиновић
Прим др Снежана Бабац ,субспецијалиста аудиологије ради 70 % радног времена на Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију.


 Процедуре - услуге

 1. Све услуге везане за ОРЛ преглед у амбулантним условима и фоноаудиолошку дијагностику (Тонална лиминарна аудиометрија, говорна аудиометрија, Импеданцметрија (тимпанометрија, испитивање функције еустахијеве тубе, кохлеостапедијални рефлекс: ипси, контра, тест замора рефлекса, праг рефлекса), Отоакустичке емисије (ТЕОАЕ, ДПОАЕ), Аудитивни евоцирани потенцијали можданог стабла (АЕПМС), Видео-нистагмографија (ВНГ),терапија обољења аудитивног и вестибуларног система, рехабилитација пацијената са наглувошћу, зујањем у уву и вртоглавицама). Поремећаји гласа и рехабилитација гласа (видеостробоскопска дијагностика и компјутерска анализа гласа, уградња вокалних протеза).
  Оперативно лечење свих форми хроничног отитиса (тимпанопластике, уградња аерационих цевчица, стапедектомије), пластичне операције конгениталних малформација ува (отапостазе). Оперативно лечење секреционог отитиса деце. Уградња кохлеарних имплантата код деце и одраслих са тешким оштећењем слуха. Микроинвазивно лечење вртоглавица и наглог губитка слуха методом интратимпаничне инстилације. Отоендоскопија.
  У оквиру тима за кохлеарну имплантацију ради и дечија установа за рану дијагностику и лечење поремећаја слуха “Дечија кућа” у склопу педијатријске клинике “Др Олга Дедијер”, ул.Мије Ковачевића бр.13. У тој установи се обавља комплетна дијагностика наглувости код деце свих узраста, спроводи рехабилитација помоћу слушних апарата, спроводи комплетни логопедски третман и рад са дечијим психологом.
 2. Операција крајника код деце и одраслих (тонзилектомија, тонзилоаденоидектомија, аденоидектомија). Операција тумора орофарингеалне дупље.
 3. Ендоскопска дијагностика и ендоскопске операције носа и параназалних шупљина (функционална ендоскопска хирургија синуса - ФЕСС) у лечењу носно синусне полипозе и хроничних рецидивантних синузитиса. Оперативно лечење малформација носне пирамиде и носне преграде (септоринопластика и септопластика). Фибероптичка назофарингоскопија.
 4. Операције тумора ларинкса (хордектомије, све врсте ларингектомија). Ларингомикроскопско лечење бенигних промена гласница ласером (полипи, едеми, нодули). Операције бенигних тумора врата и ларинкса. Уградња вокалних протеза.
 5. Операције повреда и тумора максилофацијалне регије. Радикалне и функционалне дисекције врата. Оперативно лечење тумора пљувачних жлезда.

Водич за пацијента приликом пријема

Пацијенти се за пријем јављају у ОРЛ амбуланту са овереним упутом за пријем на стационарно лечење и припремљеном свом неопходном документацијом. Ако не поседују оверен упут и здравствену легитимацију могу да буду и прегледани и примљени у болницу  сносећи трошкове прегледа и лечења по важећем ценовнику установе. Приликом заказивања операције које нису хитне болесници добијају штампано упутство за преоперативну припрему.
 У саставу  Клиничког одељења за специјалистичко-консултативне прегледе са дневном болницом чији је шеф др Петар Васиљевић налази се и  Одсек за аудиовестибулологију чији је шеф др Милица Татовић.
Рад Одсека обухвата дијагностиковање различитих обољења и лечење пацијената са поремећајима  чула слуха и равнотеже. Значајан сегмент рада овог одсека је и у домену скрининга слуха код новорођенчади и деце применом отоакустичких емисија.

Аудиолошко-вестибулолошки одсек својим кадром, опремом, организацијом и репертоаром рада заузима водеће место у нашој земљи, што је доказано целокупном организацијом и формирањем тима за кохлеарну имплантацију. Почетком 2016. године извршени су радови на реновирању и реконструкцији операционог блока и болесничких соба клинике.

Време посете: сваким даном 14 -15h, среда и недеља 14 -16h.

Све неопходне информације можете да добијете на следеће бројеве телефона:
   - 011 2412394, 011 2417574 од 07-15 часова
   - 011 3810622 (спец. амбуланта) од 07-19
   - 011 3810660 (стационар) у току 24 часа
   - 011 3810611 (анестезија-амб.) од 07-14 часова
или нас контактирајте путем е-поште на адресу : орлкбцз@гмаил.цом

Лекари клинике :

 1. Доц.др Снежана Санковић Бабић , спец. оториноларинголог ,Заменик директора клинике
 2. Прим. др Милан Васић, спец. оториноларинголог, Шеф одељења стационара
  Главна сестра стационара,вмс Славица Филиповић
 3. Прим. др Петар Васиљевић, спец. оториноларинголог, Шеф одељења спец-консулт .службе са ДБ
  Главна сестра спец-консулт.службе са ДБ, вмс Ружица Бајић
 4. Др Сандра Стојановић ,субспец. аудиологије, Шеф одељења спец-консулт. службе Дечја кућа
  Главна сестра спец-консулт.службе Дечја кућа, вмс Иванка Илић
 5. Прим др Душанка Милошевић ,спец. оториноларинголог,Шеф одсека интезивне и пин  неге.
  Главна сестра одсека Интезивне неге, вмс Аријана Миловановић
 6. 6.    Прим др Бранка Михаиловић-Кокић, спец. оториноларинголог,Шеф одсека О П блока са стерилизацијом.
  Главни техничар ОП блока са стерилизацијом, м.тех Миро Кутлача
 7. Др Милица Татовић, спец. оториноларинголог,Шеф одсека за аудиовестибулогију
  Главна сестра одсека за аудиовестибулогију ,вмс Невенка Лазић
 8. Проф. др Раде Косановић, спец. оториноларионголог
 9. Прим.др Дејан Стефановић, спец. оториноларионголог
 10. Др Воислав Јовановић, спец. оториноларионголог
 11. Др Снежана Бабац ,лекар субспецијалиста аудиологије
 12. Др Владан Милутиновић, спец. оториноларионголог
 13. Др Зорана Радин, спец. оториноларионголог

Кадровска структура запослених

Укупно: 61:  Лекари: 14 ;Здравствени сарадници : 11 ; Сестре: 29 ;  Остали: 5 спремачица и  2 сервирке.