За запослене

Етички одбор

Донација "Паркинг сервиса" београдским породилиштима

Донација "Паркинг сервиса" београдским породилиштима

20. 12. 2021.

ЈКП "Паркинг сервис" донирао је нови контингент медицинске опреме београдским породилиштима у оквиру акције "Беби паркинг место". Опрема је купљена новцем од плаћања паркирања на 24 посебно обележена „беби“ паркинг места, која се налазе испред породилишта ГАК "Народни фронт", Клинике за гинекологију и акушерство КЦС, Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ "Звездара" и Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ "Земун”

Породилиште КБЦ Звездара  је добило хируршки инструментаријум и контејнер за стерилизацију.

“Многи се питају како се троши новац, којим грађани свакодневно плаћају паркирање. Као што можете да видите, ми као душтвено-одговорно предузеће тим средствима већ четири године купујемо оно што је породилиштима најпотребније. Сва опрема намењена је интервенцијама  и анализама како пре, тако и након порођаја. Прошлог месеца смо уручили и наставна средства, која смо школама набавили од плаћања паркирања на "ђачким" паркинг местима. Тај новац редовно улажемо и у подизање квалитета паркинг објеката. Све  гараже, како јавне, тако и оне са резервисаним местима, комплетно су реконструисане и сада се у њима тражи место више - рекао је директор "Паркинг сервиса" Андрија Чупковић.

Заменик градоначелника Горан Весић је рекао да је по угледу на "ђачко" паркинг место, направиљена и акција "беби" паркинг места испред породилишта.Ове године је преко 4 милиона динара, односно скоро 30.000 евра донирано за ове четири здравствене установе, како би биле што боље опремљене. Те здравствене установе не припадају граду, али ми их доживљавамо као наше, јер се ту лече Београђани и Београђанке. Хвала "Паркинг сервису" на овој акцији и свима који учествују, јер ово показује како можемо да урадимо добре ствари за наш град - изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

"Захваљујемо се паркинг сервису на овој донацији која је од велике важности за наше породилиште и Болницу за гинекологију и акушерство. У КБЦ Звездара се годишње роди око 2500 беба, настојимо да занављањем опреме и улагањем у простор у коме бораве будуће маме, овај број беба буде и већи у годинама које долазе.”- истакао је проф.др Петар Сворцан