Za zaposlene

Etički odbor

Donacija

Donacija "Parking servisa" beogradskim porodilištima

20. 12. 2021.

JKP "Parking servis" donirao je novi kontingent medicinske opreme beogradskim porodilištima u okviru akcije "Bebi parking mesto". Oprema je kupljena novcem od plaćanja parkiranja na 24 posebno obeležena „bebi“ parking mesta, koja se nalaze ispred porodilišta GAK "Narodni front", Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS, Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC "Zvezdara" i Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC "Zemun”

Porodilište KBC Zvezdara  je dobilo hirurški instrumentarijum i kontejner za sterilizaciju.

“Mnogi se pitaju kako se troši novac, kojim građani svakodnevno plaćaju parkiranje. Kao što možete da vidite, mi kao duštveno-odgovorno preduzeće tim sredstvima već četiri godine kupujemo ono što je porodilištima najpotrebnije. Sva oprema namenjena je intervencijama  i analizama kako pre, tako i nakon porođaja. Prošlog meseca smo uručili i nastavna sredstva, koja smo školama nabavili od plaćanja parkiranja na "đačkim" parking mestima. Taj novac redovno ulažemo i u podizanje kvaliteta parking objekata. Sve  garaže, kako javne, tako i one sa rezervisanim mestima, kompletno su rekonstruisane i sada se u njima traži mesto više - rekao je direktor "Parking servisa" Andrija Čupković.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da je po ugledu na "đačko" parking mesto, napraviljena i akcija "bebi" parking mesta ispred porodilišta.Ove godine je preko 4 miliona dinara, odnosno skoro 30.000 evra donirano za ove četiri zdravstvene ustanove, kako bi bile što bolje opremljene. Te zdravstvene ustanove ne pripadaju gradu, ali mi ih doživljavamo kao naše, jer se tu leče Beograđani i Beograđanke. Hvala "Parking servisu" na ovoj akciji i svima koji učestvuju, jer ovo pokazuje kako možemo da uradimo dobre stvari za naš grad - izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

"Zahvaljujemo se parking servisu na ovoj donaciji koja je od velike važnosti za naše porodilište i Bolnicu za ginekologiju i akušerstvo. U KBC Zvezdara se godišnje rodi oko 2500 beba, nastojimo da zanavljanjem opreme i ulaganjem u prostor u kome borave buduće mame, ovaj broj beba bude i veći u godinama koje dolaze.”- istakao je prof.dr Petar Svorcan