За запослене

Етички одбор

ДЕЛЕГАЦИЈА ГО ЗВЕЗДАРА У ЗВАНИЧНОЈ ПОСЕТИ КИНЕСКОМ ГРАДУ НАНТОНГ Потписан договор о намерама сарадње КБЦ Звездара са болницом из Нантонга.-кликни за целу вест

ДЕЛЕГАЦИЈА ГО ЗВЕЗДАРА У ЗВАНИЧНОЈ ПОСЕТИ КИНЕСКОМ ГРАДУ НАНТОНГ Потписан договор о намерама сарадње КБЦ Звездара са болницом из Нантонга.-кликни за целу вест

14. 03. 2023.

Делегација Градске општине Звездара, предвођена замеником председника Драганом Ђурић, посетила је кинески град Нантонг чиме је настављена досадашња успешна сарадња у областима привреде, трговине, образовања, медицинске заштите и туризма. Ова посета Нантонгу, са којим је Звездара 09.09.2022. постала међународни град побратим, ће помоћи да се ојача сарадња и размена између наших и кинеских образовних, здравствених и других институција.

У Делегацији су били представници КБЦ Звездара: вд директор КБЦ Звездара Проф. др Петар Сворцан и Прим др Војислав Лекић, помоћник директора КБЦ Звездара који су имали прилику да се упознају са радом болница,домова здравља и Универзитета  у овој регији, али и да представе рад КБЦ Звездара. Током посете је вд директор Клиничко болничког центра „Звездара” проф. др Петар Сворцан потписао договор о намерама сарадње КБЦ Звездара са болницом из Нантонга.

 

Током боравка у Нантонгу делегација ГО Звездара посетила је Уневерзитет Нантонг у коме се састала са Ши Куаном, чланом Сталног одбора Школског партијског одбора и потпредседником, који је гостима представио историјат, развој и међународне размене школе. Ши Куан је рекао да се нада да ће бити успостављени пријатељски односи са универзитетима у Србији, да ће доћи до јачања сарадње у усавршавању кадрова, научно-истраживачкој сарадњи, размени наставника и студената и другим областима и заједничком унапређењу сарадње и размене у високом образовању између Кине и Србије.

Пријему наше делегације присуствовали су Ванг Менг, члан партијске групе Канцеларије за спољне послове Народне владе општине Нантонг и стални заменик директора Канцеларије за спољне послове Општинског партијског комитета Нантонг, као и представници Канцеларије за међународну сарадњу и размену, који су и пратиле посету. Делегација општине Звездара предвођена Драганом Ђурић посетила је и Фан Зенг уметнички музеј, у коме су их примили Ванг Менг, заменик директора , Танг Ђинхуа, члан партијске групе и заменик директора Бироа за социјална питања зоне економског и технолошког развоја Нантонг и Ши Ју и Јанг Тингтинг, главне особе задужене за музеј. Звездарска делегација посетла је и читаоницу дечијих сликовница библиотеке и друге читаонице, фокусирајући се на активности библиотеке за децу и стварање града по мери деце. У протекле три године од отварања ова библиотека је континуирано обогаћивала своје фондове са више од 40.000 квалитетних дечијих сликовница и опремила омладинску читаоницу са збирком од 50.000 књига. Истовремено, у библиотеци је реализовано више од 100 дечијих тематских активности, служећи више од 300.000 корисника.Поред Нантонга, звездарска делегација посетила је и град Ђуњин у коме је имала прилику да такође обиђе болницу И домове здравља као И школе, а Драгана Ђурић је потписала договор о намерама сарадње једне звездарске школе са школом из Ђуњина. Последњих година свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије стално напредује, а локална размена и сарадња постају једна од важних покретачких снага за развој кинеско-српских односа чему доприноси и добра сарадња кинеског Нантонга и ГО Звездара.