За запослене

Етички одбор

ДЕЛЕГАЦИЈА ГО ЗВЕЗДАРА У ЗВАНИЧНОЈ ПОСЕТИ КИНЕСКОМ ГРАДУ НАНТОНГ Потписан договор о намерама сарадње КБЦ Звездара са болницом из Нантонга.

ДЕЛЕГАЦИЈА ГО ЗВЕЗДАРА У ЗВАНИЧНОЈ ПОСЕТИ КИНЕСКОМ ГРАДУ НАНТОНГ Потписан договор о намерама сарадње КБЦ Звездара са болницом из Нантонга.

14. 03. 2023.

Делегација Градске општине Звездара, предвођена замеником председника Драганом Ђурић, посетила је кинески град Нантонг чиме је настављена досадашња успешна сарадња у областима привреде, трговине, образовања, медицинске заштите и туризма. Ова посета Нантонгу, са којим је Звездара 09.09.2022. постала међународни град побратим, ће помоћи да се ојача сарадња и размена између наших и кинеских образовних, здравствених и других институција.

У Делегацији су били представници КБЦ Звездара: вд директор КБЦ Звездара Проф. др Петар Сворцан и Прим др Војислав Лекић, помоћник директора КБЦ Звездара који су имали прилику да се упознају са радом болница,домова здравља и Универзитета  у овој регији, али и да представе рад КБЦ Звездара. Током посете је вд директор Клиничко болничког центра „Звездара” проф. др Петар Сворцан потписао договор о намерама сарадње КБЦ Звездара са болницом из Нантонга.

 

Током боравка у Нантонгу делегација ГО Звездара посетила је Уневерзитет Нантонг у коме се састала са Ши Куаном, чланом Сталног одбора Школског партијског одбора и потпредседником, који је гостима представио историјат, развој и међународне размене школе. Ши Куан је рекао да се нада да ће бити успостављени пријатељски односи са универзитетима у Србији, да ће доћи до јачања сарадње у усавршавању кадрова, научно-истраживачкој сарадњи, размени наставника и студената и другим областима и заједничком унапређењу сарадње и размене у високом образовању између Кине и Србије.

Пријему наше делегације присуствовали су Ванг Менг, члан партијске групе Канцеларије за спољне послове Народне владе општине Нантонг и стални заменик директора Канцеларије за спољне послове Општинског партијског комитета Нантонг, као и представници Канцеларије за међународну сарадњу и размену, који су и пратиле посету. Делегација општине Звездара предвођена Драганом Ђурић посетила је и Фан Зенг уметнички музеј, у коме су их примили Ванг Менг, заменик директора , Танг Ђинхуа, члан партијске групе и заменик директора Бироа за социјална питања зоне економског и технолошког развоја Нантонг и Ши Ју и Јанг Тингтинг, главне особе задужене за музеј. Звездарска делегација посетла је и читаоницу дечијих сликовница библиотеке и друге читаонице, фокусирајући се на активности библиотеке за децу и стварање града по мери деце. У протекле три године од отварања ова библиотека је континуирано обогаћивала своје фондове са више од 40.000 квалитетних дечијих сликовница и опремила омладинску читаоницу са збирком од 50.000 књига. Истовремено, у библиотеци је реализовано више од 100 дечијих тематских активности, служећи више од 300.000 корисника.Поред Нантонга, звездарска делегација посетила је и град Ђуњин у коме је имала прилику да такође обиђе болницу И домове здравља као И школе, а Драгана Ђурић је потписала договор о намерама сарадње једне звездарске школе са школом из Ђуњина. Последњих година свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије стално напредује, а локална размена и сарадња постају једна од важних покретачких снага за развој кинеско-српских односа чему доприноси и добра сарадња кинеског Нантонга и ГО Звездара.