Klinike

 

 

Evropska unija
Uvodjenje bolničkog informacionog sistema finansira Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

 

 

 

 

KBC Zvezdara je akreditovan od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije na maksimalnih sedam godina sa najvišom ocenom 97,85% usklađenosti sa akreditacijskim standardima u Republici Srbiji

OBAVEŠTENJE :

03. april 2020.

Obavestavamo sve pacijente sa Kronovom bolesti i ulceroznim kolitisom koji su do sada leceni bioloskom terapijom u KBC Zvezdara da ce u toku trajanja vanrednog stanja nastaviti svoje lecenje bioloskom terapijom u KBC Bezanijska Kosa.

Molimo pacijente da sa sobom ponesu dosadasnju medicinsku dokumentaciju i jave se na Odeljenje Gastroenterologije KBC Bezanijska Kosa na dan dobijanja naredne doze bioloskog leka naznacena u poslednjoj otpusnoj listi sa KBC Zvezdara.

Molimo pacijente da budu strpljivi i da shvate ozbiljnost aktuelne situacije.

Zvanicne preporuke u svetlu novonastale epidemioloske situacije pogledajte ovde:  PREPORUKE PACIJENTIMA SA INFLAMATORNIM BOLESTIMA CREVA KOJI SE LEČE PRIMENOM IMUNOSUPRESIVNIH LEKOVA


Pacijenti se mogu dodatno informisati u KBC Bezanijska Kosa na broj telefona: 064/8112822.


Tim za lecenje inflamatornih bolesti creva, KBC Zvezdara

Poseta kineskih eksperata KBC Zvezdara

25. mart 2020.

Delegacija medicinskih eksperata iz Kine posetila je KBC Zvezdara kako bi podelili svoje znanje i iskustvo u borbi sa Covid-19.

Iskustvo i znanje koje su podelili sa medicinskim osobljem KBC Zvezdara tiče se dijagnostike, terapije i epidemiologije Covida 19 .

Šestočlani medicinski tim, koji je Vlada NR Kine uputila u Republiku Srbiju da pomognu širenje virusa Covid-19, je odgovarajući na pitanja lekara KBC Zvezdara tokom posete prenela neprocenjive informacije za prihvat I lečenje pacijenata.

 

Neizmerno hvala NR Kini na humanitarnoj pomoći, a posebno timu kineskih lekara za sve smernice koje smo dobili.

OBAVEŠTENJE:

25. mart 2020.

Zbog novonastale situacije vezane za sprečavanje potencijalnog  širenja  korona virusa (COVID 19) I proglašenja vanrednog stanja  u Republici Srbiji ,obaveštavamo gradjane da  naša ustanova neće vršiti ambulantne preglede ni zbrinjavanja hitnih stanja.Napominjemo da se VMA uključuje u raspored dežurstava i za civilno stanovništvo.

Molimo sve sugradjane da prate uputstva nadleznih institucija I ponašaju se u skladu sa tim.

Budimo odgovorni prema sebi I drugima -ostanite kod kuće.

 

Za dodatne informacije : www.zdravlje.gov.rs  ,  www.batut.org.rs

OBAVEŠTENJE: ZABRANA POSETA

27. januar 2020.

Komisija za zastitu od bolnickih infekcija KBC Zvezdara je donela odluku da od 24.januara 2020 godine zabrani posete zbog sporadicnih pojava oboljenja slicnih gripu, a u cilju sprecavanja unosenja i sirenja gripa.

PAKETIĆI ZA DECU U BOLNICI ZA PEDIJATRIJU “DR OLGA POPOVIĆ – DEDIJER”

26. decembar 2019.

U okviru društveno odgovorne akcije “Volimo praznike jer volimo jedni druge” trgovinski lanac IDEA, koji posluje u okviru kompanije Mercator-S, i ove godine je obišao 50 institucija i podelio više od 5.000 paketića.

48 mališana koji su hospitalizovani u Bolnici za pedijatriju KBC Zvezdara su obradovani paketićima, ali i predstavom u kojoj su bili uključeni profesionalni glumci koji su mališane nasmejali do suza.

Poverenica Brankica Janković, pohvalivši akciju trgovinskog lanca Idea, koja traje već pet godina, istakla je da je potrebno pružiti svu podršku slabijima od nas, jer nemamo svi iste startne životne pozicije.

Glavna medicinska sestra Bolnice za pedijatariju “Dr Olga Popović - Dedijer”; Dragana Palalić navela je da mališani nisu očekivali Deda Mraza i istakla da im je priređeno veliko iznenađenje.

“Deci ovakve akcije znače mnogo. Svaki dan u bolnici zna da bude veoma traumatičan i za njih, a i za majke i uopšte roditelje, i kada im priredite ovakav čin, naravno da deca bar za trenutak zaborave zbog čega su ovde”, kazala je Palarić. Zahvalila je u ime uprave bolnice i svih zaposlenih, kao i pacijenata na toj, kako kaže, predivnoj akciji dodajući da očekuje i sledeće godine da se akcija Idee, koja je postala tradicionalna, ponovi.

Koordinator korporativnih komunikacija Mercator-S Marko Vlahović kazao je da je toj kompaniji drago što može da učestvuje u jednoj takvoj akciji i da obraduje mališane širom Srbije.

"Deca reaguju fantastično, a glavni utisak celog karavana je da paketići nisu glavna stvar, već druženje, predstava, Deda Mraz koji im dođe i taj trenutak da oni i ako nisu kod kuće, u toj atmosferi, dožive taj praznik i to porodično”, kazao je Vlahović.

Powered by CMS STUDIO