Klinike

 

 

Evropska unija
Uvodjenje bolničkog informacionog sistema finansira Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

 

 

 

 

KBC Zvezdara je akreditovan od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije na maksimalnih sedam godina sa najvišom ocenom 97,85% usklađenosti sa akreditacijskim standardima u Republici Srbiji

OBAVEŠTENJE :

12. mart 2019.

PROVERA SLUHA I SAVETOVALIŠTE NA  KLINICI ZA ORL - KBC Zvezdara

 

SVAKOG PONEDELJKA, SREDE I PETKA OD 11-15h TOKOM MARTA MESECA na Klinici za ORL KBC Zvezdara PROVERA SLUHA I SAVETOVALIŠTE

 

Lokacija: ulica Preševska 31 - prizemlje ambulanta 33-

 

Lekari specijalisti će proveravati sluh uz savetovalište gde će građani imati priliku da se posavetuju sa lekarom o prevenciji i očuvanju sluha i slušnog aparata. Pregledi su besplatni i mogu ih obaviti i građani koji nemaju zdravstvenu knjižicu tj. nisu zdravstveno osigurani.

OBAVEŠTENJE: BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI U KBC ZVEZDARA

14. decembar 2018.

Poštovani sugrađani,

U nedelju 16.decembra 2018. od 8-16h KBC “Zvezdara” će organizovati besplatne preventivne preglede,  ovog puta obavljaćemo:

-Pregled interniste - pulmologa

-Pregled oftalmologa

-Laboratorijsku analizu- opšti tumorski marker CEA

Pregledi će se obavljati u zgradi Poliklinike KBC Zvezdara, adresa: Dimitrija Tucovića 161 (ulaz iz zgrade Klinike za hirurgiju)

Pregledi su besplatni i mogu ih obaviti i građani koji nemaju zdravstvenu knjižicu tj. nisu zdravstveno osigurani.

KLINIKA ZA HIRURGIJU KBC ZVEZDARA DOBILA NAJSAVREMENIJU OPREMU ZA OPERACIONE SALE

21. novembar 2018.

21.11.2018, Beograd-  Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) donirala opremu vrednu više od 90.000 eura Klinici za hirurgiju “Nikola Spasić” KBC Zvezdara.

Zahvaljujući ovoj donaciji značajno je obnovljena oprema u operacionim salama: tri operacione lampe sa digitalnom kamerom i monitoringom,hirurški instrumetarijum, respiratori za šest operacionih sala, dok je za odeljenje intenzivne i poluintenzivne nege nabavljeno 17 najsavremenijih bolesničkih kreveta.

Uručenju donacije su prisustvovali turski ambasador Tanžu Bilgič, državni sekretar Ministarstva zdravlja Prof. dr Berislav Vekić,  Lazar Knežević iz Gradskog sekretarijata za zdravstvo, rukovodstvo bolnice na čelu sa vd direktorom Prof. dr Petrom Svorcanom, direktor Klinike za hirurgiju Prof. dr Aleksandar Karamarković kao i predstavnici Turske agencije za saradnju i koordinaciju.

Vd Direktor KBC Zvezdara je uručio zahvalnicu donatoru i istakao ”Klinika za hirurgiju „Nikola Spasić“ godišnje obavi oko 53.000 pregleda, a oko 8000 operacija se uradi za godinu dana. Kapacitet je postelja je 177, dok samo odeljenje opšte hirurgije ima 107 postelja. Uz podršku Ministastva zdravlja i angažman zaposlenih trudimo se da se oprema obnavlja i da se iznova obezbeđuju dobri uslovi za rad. Ovakve donacije su od ključnog značaja jer je savremena hirurška oprema imperativ ne samo za rad hirurga već i benefit za pacijente.”

Prisutnima se obratio turski ambasador Tanžu Bilgič koji je istakao značaj saradnje Turske i Srbije napomenuvši tom prilikom da je “veliko zadovoljstvo biti u mogućnosti aktivno učestvovati u poboljšanju uslova za boravak pacijenata, ali i zaposlenih kojima se obnavljanjem opreme omogućavaju savremeni uslovi za rad. Ovo nije prva donacija TIKA-e zdravstvenim ustanovama, ova vrsta dobre saradnje će se u budućnosti nastaviti”

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Prof dr Berislav Vekić  napomenuo je da “Ministarstvo zdravlja aktivno radi na prepoznavanju potreba zdravstvenih ustanova , a sa ciljem da se građani Srbije leče u što boljim uslovima. U prethodne dve godine Ministarstvo zdravlje je KBC Zvezdara preusmerilo  preko 105 miliona za zanavljanje opreme, takođe se trudimo da prijemom novog kadra lekara i medicinskih sestara doprinesemo celokupnom funkcionisanju sistema. Ovakva vrsta donacije je značajna pogotovu što ove dve zemlje imaju izuzetno dobru  saradnju i zahvaljujući tome  se poboljšavaju uslovi kako za zaposlene tako i za pacijente.”

Klinika za hirurgiju KBC Zvezdara je nastavna baza Medicinskog i Stomatološkog fakulteta univerziteta u Beogradu.

 

OBAVEŠTENJE: PREVENTIVNI UROLOŠKI PREGLEDI U KBC ZVEZDARA

16. novembar 2018.

Poštovani sugrađani,

U periodu od 19-23 novembra od 7-14h KBC Zvezdara će organizovati preventivne urološke preglede za mušku populaciju:

- Tumor marker prostate za stariju populaciju - PSA (Test iz krvi)

-  Rektalni pregled

-  Ultrazvučni pregled testisa za mlađu populaciju

Pregledi će se obavljati na KO za urologiju KBC Zvezdara, adresa: Dimitrija Tucovića 161

Pregledi su besplatni i mogu ih obaviti i građani koji nemaju zdravstvenu knjižicu tj. nisu zdravstveno osigurani.

Cilj pregleda je rano prepoznavanje i lečenje karcinoma prostate i testisa.

DONACIJA LUKOIL SRBIJA BOLNICI ZA GINEKOLOGIJU KBC ZVEZDARA

02. novembar 2018.

1.11.2018, Beograd - Danas je u Bolnici za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra Zvezdara uručena donacija kompanije „LUKOIL SRBIJA“ AD za nabavku opreme u visini pet hiljada dolara. Profesor doktor Petar Svorcan, v.d. direktora KBC Zvezdara, je ovom prilikom u prisustvu predsednika opštine Zvezdara Miloša Ignjatovića, načelnice bolnice za ginekologiju i akušerstvo Vesne Stojanović i članova kolektiva bolnice zahvalnicu povodom donacije uručio direktorki za personal ove kompanije Ani Janković.

Profesor doktor Petar Svorcan, v.d. direktora KBC Zvezdara,se zahvalio kompaniji LUKOIL SRBIJA na društveno odgovornom ponašanju i donaciji koja će biti od značajne koristi za ovu ustanovu: „Sredstva su usmerena u nabavku CTG aparata koji istovremeno prate srčani rad beba dok su u majčinom stomaku i istovremeno kontrakcije materice. Treba nam još ovakvih društveno odgovornih subjekata. S opštinom Zvezdara imamo neraskidivu saradnju iako smo ustanova koja funkcioniše na republičkom nivou. Do sada smo mnogo toga učinili na renoviranju zgrade i poboljšanju uslova za naše pacijente. KBC Zvezdara je prvi po veličini beogradski klinički centar a drugi u Srbiji. U Bolnici za ginekologiju godišnje na svet dođe do 2.500 beba, ali imamo kapacitete i voleli bismo da se ovaj broj poveća“.

„Blisko sarađujemo sa KBC Zvezdara i svake godine izdvajamo sredstva za pomoć ustanovi koja je na našoj opštini, na primer za odeljenja gerijatrije i neurologije. Pozdravljamo podršku strategiji Vlade Republike Srbije koja se tiče stvaranja uslova za povećanje nataliteta u našoj zemlji“, istakao je  gospodin Ignjatović

Izrazivši zadovoljstvo što je ispred kompanije u prilici da uruči donaciju, direktorka za personal u LUKOIL SRBIJA je istakla da, trenutak rođenja deteta donosi toliko sreće sa jedne strane ali istovremeno i ogromne odgovornosti i predanog rada stručnjaka koji učestvuju u samom procesu. „Hvala stručnim licima koja brinu o našoj budućnosti i nadam se da smo barem malo doprineli poboljšanju uslova i usluge koju ova renomirana ustanova odgovorno i požrtvovano pruža“.

 „Bolnica za ginekologiju i akušerstvo je zadužbina Nikole Spasića tako da ovim divnim gestom kompanije LUKOIL SRBIJA nastavljamo tradiciju donatorstva. Pored porodilišta imamo operacione sale u kojima radimo sve vrste operacionih zahvata. U našoj ustanovi je najveće na Balkanu Gerontološko odeljenje, tako da se u istoj zgradi susreću početak i kraj ljudskog života, napomenula je Načelnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo Vesna Stojanović i povela goste u obilazak porodilišta.

 

Powered by CMS STUDIO