Klinike

 

 

Evropska unija
Uvodjenje bolničkog informacionog sistema finansira Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

 

 

 

 

KBC Zvezdara je akreditovan od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije na maksimalnih sedam godina sa najvišom ocenom 97,85% usklađenosti sa akreditacijskim standardima u Republici Srbiji

POZNATI SVETSKI HIRURG ZA KOLOREKTALNU HIRURGIJU U KBC ZVEZDARA

25. septembar 2018.

Beograd -   25.-26. septembra 2018. Prof. dr Amdžad Parvajz, jedan od vodećih stručnjaka za kolorektalnu hirurgiju u Velikoj Britaniji, na Klinici za hirurgiju “Nikola Spasić” KBC Zvezdara će izvesti četiri laparoskopske kolorektalne operacije.

Prof. Parvajz u Srbiju je došao na poziv Ministarstva zdravlja Republike Srbije, koje je početkom ove godine pokrenulo nacionalni program za edukaciju iz laparoskopske kolorektalne hirurgije pod nazivom LAPSERB.  Hirurzi iz cele Srbije će uživo posmatrati izvođenje operacija putem video bima gde imaju mogućnost analize od strane stručnog auditorijuma, ali će biti i u direktnoj interakciji sa kolegama u sali. 

Na Klinici za hirurgiju KBC "Zvezdara" do sada je urađeno preko 150 laparoskopskih kolorektalnih operacija. Klinika za hirurgiju “Nikola Spasić” KBC Zvezdara je nedavno postala i nastavna baza Medicinskog fakulteta.

Laparoskopske intervencije na našoj klinici se izvode na laparoskopskom stubu najnovije 3D tehnologije. Laparoskopska ili minimalno invazivna hirurgija je precizna i pouzdana operativna metoda sa širokom primenom u raznim oblastima hirurgije, i kao takva eliminiše dijagnostičke dileme i greške, štedi dragoceno vreme u lečenju i oporavku pacijenata. Ova poseta jednog od vodećih stručnjaka u svetu za laparoskopsku i robotsku hirurgiju je od izuzetnog značaja za edukaciju naših hirurga, a naša ustanova je jedna od šest edukacionih centara u zemlji čiji hirurzi već aktivno učestvuju u nacionalnom programu za edukaciju iz laparoskopske hirurgije. ” kazao je dr Igor Krdžić, specijalista opšre hirurgije.

Ova vrsta hirurgije predstavlja jednu od najčešćih hirurških intervencija u oblasti abdominalne hirurgije. Laparoskopska hirurgija ima prednost u lečenju različitih oboljenja u odnosu na otvorenu hirurgiju zato što nema velikog reza i zbog toga što predstavlja manji stres za organizam.

Boravak pacijenata u bolnici koji su operisani ovom metodom je kraći, a oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima i poslu brži u odnosu na operisane klasičnom metodom, što svakako predstavlja uštedu za zdravstveni sistem. S druge strane, prednost za hirurga je u tome što laparoskopska hirurgija omogućava bolji pregled i precizniji rad.

Ovaj skup  Kliničko-bolnički centar Zvezdara afirmiše kao ustanovu u kojoj se stimuliše razvoj novih i prestižnih medicinskih procedura.

Powered by CMS STUDIO