Klinike

 

 

Evropska unija
Uvodjenje bolničkog informacionog sistema finansira Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

 

 

 

 

KBC Zvezdara je akreditovan od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije na maksimalnih sedam godina sa najvišom ocenom 97,85% usklađenosti sa akreditacijskim standardima u Republici Srbiji

KLINIČKOM ODELJENJU ZA GERIJATRIJU KBC ZVEZDARA URUČEN POKLON VOLONTERSKOG SERVISA ZVEZDARA

17. jul 2018.

Kliničkom odeljenju za gerijatriju Kliničko bolničkog centra Zvezdara, u Preševskoj 31 su svečano uručene slike-poklon Volonterskog servisa Zvezdare. Odeljenje su posetili Miloš Ignjatović, predsednik Gradske opštine Zvezdara, Miroslav Marinović, član Veća GO Zvezdara, Slavko Babićem, sekretar Skupštine GO Zvezdara sa saradnicima.

Predsednika opštine Zvezdara sa saradnicima i volonterkama Volonterskog servisa Zvezdara je primio prof. dr Petar Svorcan, v.d. direktora KBC Zvezdara sa saradnicima, koji se zahvalio Opštini i volonterkama Volonterskog servisa Zvezdare na poklonu i predstavio rad Odeljenja za gerijatriju prisutnima. Dodatno Prof. dr Svorcan je istakao odličnu saradnju sa Opštinom Zvezdara i najavio nastavak te saradnje kako bi se sugrađanima omogućili bolji uslovi tokom boravka u bolnici.

Miloš Ignjatović, predsednik GO Zvezdara je rekao da mu uvek pričinjava zadovoljstvo kada poseti KBC Zvezdara, jednu od najstarijih zdravstvenih ustanova u zemlji, posebno sada kada je to povodom uručenja poklona Volonterskog servisa Zvezdare Odeljenju za gerijatriju koje pruža dragocenu pomoć najstarijim pacijentima. On je rekao da će Opština nastaviti da, uvek kada je u mogućnosti, pomaže rad KBC Zvezdara, a da je uručen poklon samo način da pokaže koliko su joj važni pacijenti i zaposleni na Odeljenju.

 

Radmila Urošević, koordinatorka Volonterskog servisa Zvezdara je rekla da je ovim darivanjem nastavljena saradnja Volonterskog servisa Zvezdara i KBC Zvezdara i da je i sada kao i 2016. godine, kada su na poklon uručene slike Odeljenju za palijativno zbrinjavanje KBC Zvezdara, postojala želja da se poklonjenim slikama oplemeni i ulepša renoviran prostor Odeljenja na kome borave najstariji pacijenti.

Autori 6 poklonjenih slika su volonterka zvezdarskog Servisa -Danka Jesenska, slikarka i radioničarka i najmlađi Zvezdarci iz vrtića PU Zvezdara, a udruženje slikara Galerije „Beli anđeo“ je besplatno opremilo slike.

 

Powered by CMS STUDIO