Klinike

 

 

Evropska unija
Uvodjenje bolničkog informacionog sistema finansira Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

 

 

 

 

KBC Zvezdara je akreditovan od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije na maksimalnih sedam godina sa najvišom ocenom 97,85% usklađenosti sa akreditacijskim standardima u Republici Srbiji

OBAVEŠTENJE:

29. maj 2020.

OD PETKA 29.MAJA 2020 KBC ZVEZDARA VIŠE NIJE COVID BOLNICA.

 

U DANIMA KOJI SLEDE VRŠIĆE SE  DEZINFEKCIJA PROSTORIJA I INVENTARA, TESTIRANJE ZAPOSLENIH ( 1800 ZAPOSLENIH) I PO ZAVRSETKU SVIH PROCEDURA I SMERNICA OD STRANE EPIDEMIOLOGA KBC ZVEZDARA JE SPREMNA ZA RAD.

 

TAČAN DATUM POČETKA RADA ĆE NAKON SPROVOĐENJA SVIH EPIDEMIOLOŠKIH PROCEDURA KOJE SE VRŠE U SKLADU SA PREPORUKAMA  BITI BLAGOVREMENO POSTAVLJEN  NA SAJTU KBC ZVEZDARA.

 

Kako je izgledao otpust poslednjeg pacijenta obolelog od Covid-19 pogledajte OVDE.

 

OBAVEŠTENJE :

09. april 2020.

INFORMACIJE O STANJU PACIJENTA KOJI SU HOSPITALIZOVANI U KBC ZVEZDARA MOŽETE DOBITI OD LEKARA SVAKOG DANA OD 12-14h NA BROJEVE  TELEFONA:

 

   011 3810-351 ; 060 883-8453 ; 060 883-8306  - Klinika za Interne bolesti D.Tucovića

   011 3810- 448  -  Intenzivna nega

 

PORODICE PACIJENATA KOJI SU HOSPITALIZOVANI U KBC ZVEZDARA MOGU IM DONETI SREDSTVA ZA LIČNU HIGIJENU I ČISTE STVARI 11-12h SVAKOG DANA (Klinika za Interne bolesti adresa D.Tucovića 161 )

STRUČNJACI IZ RUSIJE SU DEZINFIKOVALI KBC ZVEZDARA

07. april 2020.

Ruski vojni stručnjaci su dezinfikovali KBC Zvezdara u kome se zbrinjavaju pacijenti oboleli od Covid-19.Tim stručnjaka iz Rusije je posebnom opremom dezinfikovao ne samo prostorije KBC Zvezdara u kojima borave pacijenti i zaposleni već i više od 40.000 kvadratnih metara u okviru KBC Zvezdara. Ukupna površina parcela KBC Zvezdara koja je dezinfikovana iznosi 7,5 hektara.

Obzirom da je KBC Zvezdara paviljonskog tipa I da su pacijenti smešteni na tri lokacije - ruski stručnjaci su  umogome doprineli poboljšanju već primenjenih epidemioloških merama svojim znanjem, opremom i mehanizacijom.

OBAVEŠTENJE :

03. april 2020.

Obavestavamo sve pacijente sa Kronovom bolesti i ulceroznim kolitisom koji su do sada leceni bioloskom terapijom u KBC Zvezdara da ce u toku trajanja vanrednog stanja nastaviti svoje lecenje bioloskom terapijom u KBC Bezanijska Kosa.

Molimo pacijente da sa sobom ponesu dosadasnju medicinsku dokumentaciju i jave se na Odeljenje Gastroenterologije KBC Bezanijska Kosa na dan dobijanja naredne doze bioloskog leka naznacena u poslednjoj otpusnoj listi sa KBC Zvezdara.

Molimo pacijente da budu strpljivi i da shvate ozbiljnost aktuelne situacije.

Zvanicne preporuke u svetlu novonastale epidemioloske situacije pogledajte ovde:  PREPORUKE PACIJENTIMA SA INFLAMATORNIM BOLESTIMA CREVA KOJI SE LEČE PRIMENOM IMUNOSUPRESIVNIH LEKOVA


Pacijenti se mogu dodatno informisati u KBC Bezanijska Kosa na broj telefona: 064/8112822.


Tim za lecenje inflamatornih bolesti creva, KBC Zvezdara

Poseta kineskih eksperata KBC Zvezdara

25. mart 2020.

Delegacija medicinskih eksperata iz Kine posetila je KBC Zvezdara kako bi podelili svoje znanje i iskustvo u borbi sa Covid-19.

Iskustvo i znanje koje su podelili sa medicinskim osobljem KBC Zvezdara tiče se dijagnostike, terapije i epidemiologije Covida 19 .

Šestočlani medicinski tim, koji je Vlada NR Kine uputila u Republiku Srbiju da pomognu širenje virusa Covid-19, je odgovarajući na pitanja lekara KBC Zvezdara tokom posete prenela neprocenjive informacije za prihvat I lečenje pacijenata.

 

Neizmerno hvala NR Kini na humanitarnoj pomoći, a posebno timu kineskih lekara za sve smernice koje smo dobili.

Powered by CMS STUDIO