Evropska unija
Uvodjenje bolničkog informacionog sistema finansira Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

 

 

 

 

KBC Zvezdara je akreditovan od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije na maksimalnih sedam godina sa najvišom ocenom 97,85% usklađenosti sa akreditacijskim standardima u Republici Srbiji

OBAVEŠTENJE ZA PACIJENTE GENETSKOG SAVETOVALIŠTA BOLNICE ZA GINEKOLOGIJU I AKUŠERSTVO

08. decembar 2017.

Obaveštavamo vas da će Genetsko savetovalište od decembra meseca 2017. godine raditi svake srede od 10 časova.

 

Načelnik Bolnice za ginekologiju i akušerstvo

Prim. dr Vesna Stojanović

 

 

OBAVEŠTENJE: BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI U KBC ZVEZDARA

16. novembar 2017.

Poštovani sugrađani,

U nedelju, 19. novembra, od 8-16h KBC Zvezdara će organizovati besplatne preventivne preglede, a ovoga puta obavljaćemo:

  • Analizu hormona štitaste žlezde (test iz krvi),
  • Ultrazvuk abdomena,
  • Mamografiju.

Pregledi će se obavljati u zgradi Poliklinike KBC Zvezdara, na adresi Dimitrija Tucovića 161 (ulaz iz zgrade Klinike za hirurgiju).

Pregledi su besplatni i mogu ih obaviti i građani koji nemaju zdravstvenu knjižicu tj. nisu zdravstveno osigurani.

Kolektiv KBC Zvezdara

OBAVEŠTENJE: BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI U KBC ZVEZDARA

13. oktobar 2017.

Poštovani sugrađani,

U nedelju 15. oktobra od 8 do 16h, KBC Zvezdara će organizovati besplatne preventivne preglede. 

Ovog puta obavljaćemo:

  • Ginekološki pregled,
  • Ultrazvuk abdomena,
  • Test iz krvi  za PSA  (specifični antigen prostate koji otkriva tumorske promene).

Pregledi će se obavljati u zgradi Poliklinike KBC Zvezdara, adresa: Dimitrija Tucovića 161 (ulaz iz zgrade Klinike za hirurgiju).

Pregledi su besplatni i mogu ih obaviti i građani koji nemaju zdravstvenu knjižicu tj. nisu zdravstveno osigurani.

Obaveštavamo  Vas  i da će se ovi pregledi (osim testa za PSA) obavljati i u svim Domovima zdravlja.

Kolektiv KBC Zvezdara

RENOVIRAN OPERACIONI BLOK KLINIKE ZA HIRURGIJU „NIKOLA SPASIĆ“ KBC ZVEZDARA

29. avgust 2017.

Na Klinici za hirurgiju “Nikola Spasić“ KBC Zvezdara godišnje se uradi preko 3500 operacija iz oblasti opšte hirurgije, ortopedije i urologije. Operacioni blok se sastoji od sedam operacionih sala.  

Operacioni blok Klinike za hirurgiju je renoviran tokom avgusta.  Zahvaljujući  donaciji  okrečeno  je 2000 m2 zidova i 450 m2 plafonskih ploča po najvišim standardima - zidovi su okrečeni anitbakterijskim bojama, zamenjena je rasveta savremenom LED rasvetom, dodatno su iz sopstvenih sredstava KBC Zvezdara u prostorijama operacionog bloka urađeni odbojnici, stare kamere zamenjene novim, nabavljene su police od nerđajućeg čelika za operacione sale.

„Poslednja velika rekonstrukcija operacionog bloka je bila pre desetak godina, od tada su sporadično izvodili radovi u pojedinim salama- zato smo pokrenuli akciju i zahvaljujući donaciji  uspeli kompletno da renoviramo operacioni blok.  Krečenje operacionih sala, pomoćnih prostorija i zamena plafonskih ploča dali su potpuno novi izgled prostoru u kome radimo, dok je nabavka nameštaja i uniformi za osoblje u planu kako bismo zaista imali kompletno sređen hirurški blok uslove za rad“- ističe Prim. dr Vladimir Cijan, šef operacionog bloka.

Renoviranje operacionog bloka  je poboljšalo uslove za rad zaposlenih, ali i uslove za pacijente sa ciljem da se ovakva vrsta ulaganja nastavi i da se poštuju najviši svetski standardi.

Na klinici za hirurgiju „Nikola Spasić“ izvode se operacije iz domena opšte i endokrine hirurgije, urologije i ortopedije. Svi operativni zahvati se rade klasičnom ili laparoskopskom metodom uz obučen kadar i najsavremenioju opremu za izvođenje ovih zahvata.

 

Prva rotablacija sa implantacijom stenta u KBC Zvezdara

28. jul 2017.

Dana 20. jula 2017. godine na odeljenju Interventne kardiologije našeg KBC Zvezdara učinjena je prva rotablacija sa implantacijom stenta. Proceduru je uspešno uradio dr Aleksandar Davidovic, uz pomoć i superviziju gosta- proktora Doc. dr Vladana Vukcevica, eminentnog interventnog kardiologa Kliničkog Centra Srbije.

Rotablacija je omogućila da se kod naše elektivne bolesnice stentira arterija koja je bila subokludirana tvrdim, kalcifikovanim plakom koji nije mogao da se predilatira balonom. Rotablator je zapravo kateter sa burgijom na vrhu koja je prekrivena dijamantskom prašinom, promera je od 1,25 do 2,5mm i  radi brzinom do 190000 obrtaja u minuti. Ovo omogućava da se proširi lumen arterije u subokludiranom segmentu i da se ablacijom površinskog kalcifikovanog sloja smekša plak tako da je potom moguće uraditi predilataciju balonom i implantirati stent.

Uvodjenje metode rotablacije je samo nastavak uspeha naše interventne kardiologije. Naime, u aprilu 2017.godine, u okviru kongresa interventne kardiologije BASICS, gost naše Kardiologije po drugi put bio je Prof. dr Aleksandar Osijev, interventni kardiolog iz Moskve. Uvaženi Prof. Osijev je zajedno sa našim interventnim kardiolozima rešio dva vrlo komplikovana bolesnika: jednog sa hroničnom totalnom okluzijom (CTO) koronarne arterije i drugog sa kompleksnom bifurkacionom lezijom.

Treba naglasiti da je ovakav napredak naše interventne kardiologije sa uvodjenjem i drugih novih metoda: OCT (2015) i IVUS-a (2016) moguć zahvaljujući izuzetnom angažovanju šefa tog odeljenja, dr Aleksandra Davidovića, ali i zahvaljujući izuzetnoj podršci i odličnoj saradnji sa Prof. dr Goranom Stankovićem i Doc. dr Vladom Vukčevićem, interventnim kardiolozima KC Srbije. Odeljenje Interventne kardiologije posebnu zahvalnost duguje načelnici Kliničkog odeljenja za KVB Prof. dr Nataši Marković-Nikolić koja je svojim velikim angažovanjem i podrškom mnogo doprinela da naša Interventna kardiologija beleži ovakve rezultate.

 

Powered by CMS STUDIO