Evropska unija
Uvodjenje bolničkog informacionog sistema finansira Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

 

 

 

 

KBC Zvezdara je akreditovan od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije na maksimalnih sedam godina sa najvišom ocenom 97,85% usklađenosti sa akreditacijskim standardima u Republici Srbiji

POZNATI SVETSKI HIRURG ZA KOLOREKTALNU HIRURGIJU U KBC ZVEZDARA

25. septembar 2018.

Beograd -   25.-26. septembra 2018. Prof. dr Amdžad Parvajz, jedan od vodećih stručnjaka za kolorektalnu hirurgiju u Velikoj Britaniji, na Klinici za hirurgiju “Nikola Spasić” KBC Zvezdara će izvesti četiri laparoskopske kolorektalne operacije.

Prof. Parvajz u Srbiju je došao na poziv Ministarstva zdravlja Republike Srbije, koje je početkom ove godine pokrenulo nacionalni program za edukaciju iz laparoskopske kolorektalne hirurgije pod nazivom LAPSERB.  Hirurzi iz cele Srbije će uživo posmatrati izvođenje operacija putem video bima gde imaju mogućnost analize od strane stručnog auditorijuma, ali će biti i u direktnoj interakciji sa kolegama u sali.

[kliknite za celu vest]

OBAVEŠTENJE: BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI U KBC ZVEZDARA

21. septembar 2018.

Poštovani sugrađani,

U nedelju 23. septembra od 8-16h KBC “Zvezdara” će organizovati besplatne preventivne preglede,  ovog puta obavljaćemo:

  • Kardiološki pregled  (EKG,merenje krvnog pritiska )
  • Tumor markeri (CEA-opšti, CA 125- ginekološki, PSA-prostata)
  • Krvna slika

Pregledi će se obavljati u zgradi Poliklinike KBC Zvezdara, adresa: Dimitrija Tucovića 161 (ulaz iz zgrade Klinike za hirurgiju)

Pregledi su besplatni i mogu ih obaviti i građani koji nemaju zdravstvenu knjižicu tj. nisu zdravstveno osigurani.

 

Bolnica za ginekologiju i akuserstvo

10. avgust 2018.

U Bolnici za ginekologiju i  akušerstvo će se raditi smanjenim kapacitetom, počevši  od 17.08.2018. godine, jer se počinje sa planiranom rekonstrukcijom odeljenja na trećem spratu.

Molimo naše pacijentkinje za razumevanje.

 

Kolektiv Bolnice za ginekologiju i akušerstvo

 

 

 

KLINIČKOM ODELJENJU ZA GERIJATRIJU KBC ZVEZDARA URUČEN POKLON VOLONTERSKOG SERVISA ZVEZDARA

17. jul 2018.

Kliničkom odeljenju za gerijatriju Kliničko bolničkog centra Zvezdara, u Preševskoj 31 su svečano uručene slike-poklon Volonterskog servisa Zvezdare. Odeljenje su posetili Miloš Ignjatović, predsednik Gradske opštine Zvezdara, Miroslav Marinović, član Veća GO Zvezdara, Slavko Babićem, sekretar Skupštine GO Zvezdara sa saradnicima.

Predsednika opštine Zvezdara sa saradnicima i volonterkama Volonterskog servisa Zvezdara je primio prof. dr Petar Svorcan, v.d. direktora KBC Zvezdara sa saradnicima, koji se zahvalio Opštini i volonterkama Volonterskog servisa Zvezdare na poklonu i predstavio rad Odeljenja za gerijatriju prisutnima. Dodatno Prof. dr Svorcan je istakao odličnu saradnju sa Opštinom Zvezdara i najavio nastavak te saradnje kako bi se sugrađanima omogućili bolji uslovi tokom boravka u bolnici.

[kliknite za celu vest]

PRAKSA ZA BUDUĆE FARMACEUTE U APOTECI KBC ZVEZDARA - Međunarodna razmena studenata farmacije

16. jul 2018.

U periodu od 16.07.-16.08.2018 u Službi za medicinsko snadbevanje KBC Zvezdara obaviće se stručna praksa stranih studenata farmacije. Deset studenata završnih godina iz nekoliko zemalja, pod stručnim vođstvom farmaceuta iz KBC Zvezdara upoznaće se sa radom bolničkog farmaceuta u našoj zemlji.

Zahvaljujući dobroj saradnji Nacionalne asocijacije studenata farmacije Srbije i KBC Zvezdara, ovo je već druga godina kako je omogućeno stranim studentima da obavljaju stručnu praksu u našoj bolnici. Pored sticanja iskustva studenti će se upoznati sa procedurama i moći će da uporede sisteme rada u različitim zemljama. Internacionalnu praksu i usvajanje potrebnih veština će ovaj put imati priliku da iskoriste kolege iz Francuske, Španije, Poljske, Turske, Portugala i Kipra.

“Ovakva vrsta razmene iskustva i provere znanja koja su stečena na fakultetu je izuzetno korisna za mlade kolege. Rad u apoteci je specifičan i zahteva pored znanja i iskustvo koje može da se stekne samo kroz praksu.”, ističe načelnica Službe za medicinsko snadbevanje Mr ph Vesna Janković.

 

Powered by CMS STUDIO