Trudnica iz Obrenovca na svet donela zdravu devojčicu

20. maj 2014.

Trudnica Slađana Varničić (34) evakuisana pre četiri dana iz Obrenovca, porodila se jutros u KBC Zvezdara i na svet donela zdravu devojčicu tešku 3400 grama. Mama i beba se osećaju dobro, javlja "Blic".

[cela vest]

Aktivnosti KBC „Zvezdara“ u uslovima vanredne situacije

19. maj 2014.

Povodom vanredne situacije izazvane elementarnim nepogodama, Tim za delovanje u slučajevima vanrednih situacija pri KBC “Zvezdara”, osnovan 20.11.2011. godine, od dana proglašenja vanredne situacije je bio u permanentnom zasedanju. Instrukcije za rad dobio je od Štaba za vanredne situacije Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Gradske uprave grada Beograda.

Svi pacijenti, iz poplavom ugroženog područja, su u KBC “Zvezdara” upućivani preko Štaba za vanredne situacije i zbrinjavani na vreme, ambulantno i stacionarno, a da to nije bitnije poremetilo redovan proces rada u KBC.

U skladu sa tradicionalno dobrom saradnjom sa Skupštinom opštine Zvezdara, na čijem temeljima je osmišljen i realizuje se poseban programski rad u zajednici  pod nazivom “Partnerstvo za zdravlje”,  KBC “Zvezdara” je preuzela obavezu da za 76 lica iz poplavljenog područja, koja su smeštena u prihvatnom centru u Domu učenika srednjih škola na Zvezdari, priprema i distribuira 3 obroka dnevno. Namirnice za ove obroke obezbeđene su delom od strane KBC, a delom preko opštine Zvezdara i JKP “Gradske pijace”.

 

OCT KURS "Optičko-koherentna tomografija u oftalmologiji"

05. maj 2014.

KURS se održava 08.05.2014. godine u svečanoj sali KBC "Zvezdara", ulica Preševska 31, u Beogradu. Kurs je akreditovan od strane ZSS pod brojem  A-1-484/14; broj bodova za predavače/učesnike je 11/6.

Bliže informacije i prijava na sajtu: http://octkurs.weebly.com/

[cela vest]

KME kurs prve kategorije: "Savremena stremljenja u glavoboljama"

28. april 2014.

U petak, 30. maja 2014. godine, u hotelu IN u Beogradu, održaće se KME kurs prve kategorije, akreditovan za lekare, sa temom: Savremena stremljenja u glavoboljama. Kurs je besplatan, a prijavljivanje je obavezno putem e-maila: aleksandramitrovic@ymail.com (ime i prezime, broj licence, e-mail i kontakt telefon).

[cela vest]

DANI AKREDITACIJE KBC "ZVEZDARA"

27. april 2014.

U periodu od 26. do 30. aprila 2014. godine, održaće se spoljašnje ocenjivanje KBC "Zvezdara" u procesu akreditacije.

Powered by CMS STUDIO